WK shorttrack - Knappe prestatie van De Deyne op 500m

Wim De Deyne heeft zaterdag op het WK shorttrack een knappe prestatie neergezet op de 500 meter. De Belg werd 11e in de eindstand.

Belga

De Deyne finishte als 2e in zijn 1ste rit, na de Zuid-Koreaan Ahn. Ook in de achtste finales werd De Deyne 2e, na de Canadees Guilmette. In de kwartfinales reed hij een bijna perfecte rit, maar werd toch uitgeschakeld als 3e, na de Zuid-Koreaan Ahn en de Chinees Haonan Li.

Pieter Gysel plaatste zich op die 500 meter via een goede derde tijd eveneens voor de achtste finales, maar daarin trof hij een zware loting en werd hij uitgeschakeld. Hij werd 29ste in het eindklassement van de 500 meter. De finale werd uiteindelijk gewonnen door de Zuid-Koreaan Song, voor de Chinezen Haonan Li en Ye Li; de Zuid-Koreaan Ahn werd in de finale gedisqualificeerd.

In de voorlopige rangschikking over 2 gereden afstanden (1500 en 500 meter) neemt Wim De Deyne een voorlopige 20ste plaats in, Pieter Gysel staat op een voorlopige 38ste plaats. Zondag wordt nog de derde afstand, de 1000 meter, gereden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer