Ribbens en Verheyen winnaars Groot Nederlands Dictee

In het Vlaams Parlement in Brussel hebben zaterdag verspreid over 6 wedstrijdcategoriën 180 personen deelgenomen aan de nationale finale van het 10de Groot Nederlands Dictee.

Belga

Er was ook een aparte proef voor prominente Vlamingen. Bij de volwassenen won Joost Verheyen (Beringen-Paal) bij de specialisten; Elsie Ribbens (Zingem) bij de anderen.

Het Groot Nederlands Dictee, een initiatief van het Davidsfonds en Knack, is de grootste spellingwedstrijd Nederlands. In totaal schreven zich 10.000 jongeren en volwassenen in - een recordaantal - voor de preselecties op 14 februari. Deze werden niet enkel in Vlaanderen, maar ook in Nederland, Frankrijk en Luxemburg gehouden.

Er waren aparte proeven voor miniemen, kadetten, scholieren, junioren en de 2 volwassencategorieën. Daaruit werden per groep 30 finalisten geselecteerd. De totale prijzenpot bedroeg 50.000 euro waarvan de helft uitgekeerd werd tijdens de finale.

Bij de miniemen was Kasper van Riemsdijk (Wuustwezel) de laureaat, bij de kadetten Manon Buysse (Moerbeke-Waas), bij de scholieren Roeland de Geest (Aarschot) en bij de junioren Steven Delarue (Izegem). Joost Verheyen (specialisten) en Elsie Ribbens (niet-specialisten) haalden het bij de volwassenen. Bij de prominente Vlamingen was Ruud Hendrickx, taaladviseur VRT, de beste.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer