Mannen willen trouwen, reizen is voor vrouwen

Wat velen al vermoedden, weet de Sunday Times nu zeker: de betrekkingen tussen de geslachten zijn inderdaad drastisch aan het veranderen, de rolpatronen worden verwisseld en het zijn de mannen die tegenwoordig willen trouwen en een gezinsleven willen leiden.

Belga

Dat blijkt uit een onderzoek van de Britse researchfirma Mintel, die 366 singles ondervroeg. Daaruit bleek dat, waar mannen nu (al dan niet wanhopig) op zoek zijn naar een vaste partner, vrouwen juist genieten van hun nieuwe vrijheid en onafhankelijkheid. Van de ondervraagde mannen vindt 39 procent een vaste relatie een van de belangrijkste dingen in het leven, een mening die slechts door 26 procent van de vrouwen wordt gedeeld.

Het huwelijk houdt 21 procent van de mannen echt bezig, en dat geldt maar voor 15 procent van de vrouwen. Vrouwen zijn veel meer bezig met zelfverbetering door middel van het aanleren van nieuwe vaardigheden. Maar liefst 38 procent van de vrouwelijke singles is op dat vlak actief, terwijl de mannen met 17 procent ver achter blijven als het op leren aankomt.

Wat Nicola Stubbe, de vrouw die het rapport opstelde, tot de conclusie brengt dat mannen steeds meer op zoek zijn naar zekerheid, terwijl alleenstaande vrouwen avontuurlijker zijn ingesteld, meer en liever reizen en tijd nemen om nieuwe zaken te leren. Vrouwen worden dus steeds onafhankelijker, terwijl mannen steeds meer behoefte hebben aan iemand op wie ze kunnen steunen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer