Christoph Roodhooft (Mr.Bookmaker) wint 40e Omloop van het Waasland

Christoph Roodhooft volgt zijn teamgenoot Geert Omloop op als laureaat van de Omloop van het Waasland (cat. 1.5). De Mr.Bookmaker-renner was zondag de sterkste in een spurt met zes. Gorik Gardeyn werd tweede, voor de Oekraïner Tomas Vaitkus.

Belga

De wedstrijd spatte open na goed zestig kilometer koers. Een kopgroep van twintig renners bouwde een mooie voorsprong op, maar in de plaatselijke ronden in en rond Kemzeke was de verstandhouding totaal zoek en kreeg het peloton opnieuw aansluiting.

Met nog zo'n 55 kilometer voor de boeg zonderden zich tien man af. Enkelen konden het gat nog dichten en de groep groeide tot twintig renners. Op acht kilometer van het einde slaagden Vaiktus, de Nederlander Tom Standsnijder, Koen Barbe, Gardeyn, Roodhooft en Johan Coenen er in om een kleine kloof te slaan. In de spurt haalde Roodhooft het nipt van Gardeyn.

Herman Frison kreeg geen startrecht van de UCI in de Omloop van het Waasland. "Blijkbaar zijn er problemen omdat wij rijden onder een Spaanse licentie en wij een eerstedivisieploeg zijn", sakkerde Frison. De Bodysol-Relaxploeg stapte dan maar in de bus en werkte wat verder een trainingstochtje van 170 kilometer af. "Frison zou moeten weten dat hij met zijn team onder een Spaanse licentie rijdt en dus niet mag starten in 1.5 koersen in een vreemd land", verklaarde Marc Bollen van de KBWB. "Dit zijn nu eenmaal de reglementen en wij hebben die enkel maar toegepast."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer