Olympisch marathonkampioene Takahashi mag niet naar Athene

De regerende olympisch kampioene Naoko Takahashi is niet opgenomen in de Japanse selectie voor de marathon op de Olympisch Spelen van Athene in augustus, dat heeft de Japanse atletiekfederatie maandag aangekondigd.

Belga

De drie atletes die voor Japan de marathon mogen lopen zijn Mizuki Noguchi (die automatisch was geplaatst na haar tweede plaats op het WK in Parijs), Naoko Sakamoto (die in januari die marathon van Osaka won) en Reiko Tosa (zondag de beste in de marathon van Nagoya).

De immens populaire Naoko Takahashi was de eerste Japanse die de olympische marathon wist te winnen. In november 2003 werd de 31-jarige atlete nog tweede in de marathon van Tokio, één van de vier kwalificatiewedstrijden voor de Spelen van Athene. Die prestatie volstond echter niet voor de Japanse federatie.

Dat de nationale recordhoudster (2u19:46) niet geselecteerd werd, is een verrassing van formaat. Iedereen ging er van uit dat Takahashi er sowieso bij ging zijn. Ze had in die optiek zondag bewust niet deelgenomen aan de marathon van Nogoya. Takahashi wilde haar voorbereiding op de Olympische Spelen van Athene niet te verstoren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer