Oud Belgisch bokskampioen Cherville overleden

Jules "Alain" Cherville, voormalig Belgisch kampioen boksen bij de zwaargewichten, is vrijdag in Oostende op 72-jarige leeftijd overleden aan een hartinfarct. Cherville werd op 11 augustus 1931 geboren in het Waals-Brabantse Lasne, en veroverde op 8 juli 1956 de Belgische titel bij de zwaargewichten door in Jemappes Robert Eugene te verslaan op punten.

Belga

In 1956 zette Cherville zijn titel twee keer op het spel. De eerste kamp moest stilgelegd worden nadat er een stoel was geworpen naar de scheidsrechter. In de tweede kamp verdedigde Cherville zijn titel met succes tegen Marcel Limage (ko 6e ronde).

Door zijn successen in België kreeg Cherville de eer om zich te meten met de legendarische Amerikaan Archie Moore, koning van de KO (131 in 183 zeges). Op 2 juni 1957 verloor Cherville in Stuttgart via technisch KO in de 6e ronde. Nadat Cherville in 1969 zijn carrière beëindigde (24 zeges, waaronder 8 met KO, 26 nederlagen en 2 onbeslist), verhuisde hij in eerste instantie naar Rochefort en later naar Oostende. Dinsdag vindt de uitvaart van Cherville plaats in Brugge en Oostende.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer