Autopsie vermiste studente uit De Pinte wijst op verdrinking

De 21-jarige studente die op 6 maart verdween en vrijdag werd teruggevonden in de Schelde in Merelbeke, is wel degelijk verdronken. Dat heeft de autopsie uitgewezen, zo meldt het Gentse parket. Het lichaam van het meisje vertoonde geen tekenen van geweld, wat er zou kunnen op wijzen dat het om een wanhoopsdaad ging.

Belga

Elke D'Hondt verdween in de nacht van 5 op 6 maart uit haar woning in het Oost-Vlaamse De Pinte. Zij werd laatst gezien door haar moeder, in de woonkamer van hun woning. De moeder ging omstreeks 01.00 uur naar haar kamer, terwijl het meisje in de woonkamer achterbleef. 's Morgens was zij nergens meer te bekennen. Er werd geen afscheidsbriefje gevonden en haar bed was onbeslapen.

In de voorbije weken hield de politie verschillende zoekacties, waarbij zowel speurhonden als een helikopter met infrarood-camera werden ingezet. Geen van die zoekacties leverde echter een bruikbaar spoor op. Vrijdagnamiddag werd in de Schelde in Merelbeke een lijk opgemerkt. Na identificatie bleek het te gaan om het vermiste meisje.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer