80-jarige Rik Poot plant zondag 80 bomen

Daags na zijn 80-jarige verjaardag gaat beeldhouwer Rik Poot op zondag 21 maart aan de Driestenbosstraat in Houtem (Vilvoorde) 80 nieuwe bomen aanplanten. Deze activiteit kadert in de aanleg die dag van een Kom op tegen Kankerbos, een initiatief van de stad Vilvoorde en de afdeling Bos & Groen van het Vlaams Gewest. Het is de eerste aanzet voor de aanleg van een groot stadsrandbos in Vilvoorde.

Belga

Poot is naast beeldhouwer ook tekenaar en ontwerper van juwelen. In Vilvoorde staan diverse bekende beeldhouwwerken van zijn hand zoals "De Vuist", "Mater Dolorosa" en "Het Boerenpaard". Van 20 augustus tot en met 26 september plant Vilvoorde naar aanleiding van zijn 80-jarige verjaardag een overzichtstentoonstelling, waarbij tevens een aantal beelden in de straten zullen geplaatst worden, en de uitgifte van een kunstboek.

Niet alleen Poot gaat zondag in Houtem bomen planten. Ook tal van andere bekende Vlamingen uit Vlaams-Brabant zoals Stef Goossens, Dirk Tieleman en Jan Van Rompaey... zullen dat doen. Ook Vlaams Leefmilieuminister Jef Tavernier is van de partij. In totaal zullen duizenden jonge boompjes geplant worden. De opbrengst van de verkoop van de boompjes gaat naar de actie Kom op tegen Kanker.

Het integrale project stadsrandbos dat Bos & Groen in Vilvoorde wil realiseren is 163,68 ha groot en verspreid over de kernen Houtembos, Tangebeekbos en Hoogveld. 25 ha is thans eigendom is van het Gewest, 54,3 ha van overheden (stad Vilvoorde, OCMW's Vilvoorde en Mechelen, militair domein) en 84,2 ha van privé-eigenaars. In Houtem wil men twee beboste percelen -één aan waterzuiveringsstation van de kazerne en het Houtembos- verbinden tot één bos van 50 ha.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer