Politie arresteert man die 10 overvallen pleegde in Limburg

Afgelopen vrijdagavond is een 28-jarige Limburgse man opgepakt in 2003 en 2004 tien overvallen heeft gepleegd in West-Limburg. Dat meldt de federale politie in een mededeling.

Belga

De man werd ingerekend toen hij op weg was naar zijn elfde overval. Hij is inmiddels tot bekentenissen overgegaan. De overvallen werden tussen augustus 2003 en 12 maart 2004 gepleegd op Tecno-winkels, een Spar-zaak en krantenwinkels. De dader gebruikte telkens een mes of een neppistool. De lokale politie had naar aanleiding van de feiten haar patrouilles opgedreven en de controle verscherpt. Op vrijdagavond merkte een lokale patrouille van de politie Kempenland een verdacht voertuig op. De wagen bleek valse nummerplaten te hebben.

De bestuurder werd opgepakt. Het onderzoek werd verder gecoördineerd door de GDA van Hasselt. Tijdens huiszoekingen vond de politie kledij en wapens terug die tijdens de overvallen werden gebruikt. De 28-jarige man is ter beschikking gesteld van het parket en aangehouden door de onderzoeksrechter.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer