Brusselse kortgedingrechter stelt FC Anadol in het gelijk

De Brusselse rechtbank van eerste aanleg heeft de Limburgse derdeprovincialer FC Anandol dinsdag gelijk gegeven in de zaak die de club had aangespannen tegen het Limburgs provinciaal voetbalcomité.

Belga

Dat vernam Belga van voorzitter Omer Goksu van FC Anadol. Het provinciaal voetbalcomité had de voetbalbond verzocht om de opschortende werking van het beroep van FC Anadol tegen hun schorsing uit competitie op te heffen en de schorsing onmiddellijk in voege te laten treden.

Het beroepscomité van de voetbalbond hief de schorsing van FC Anadol vorige week evenwel op. Het comité oordeelde dat er bij de schorsing van de migrantenclub uit Heusden procedurefouten werden begaan door het provinciaal comité. De rechtbank van eerste aanleg bevestigde dinsdag de beslissing van het uitvoerend comité en stelde dat een schorsing niet op zijn plaats was. De amateurclub werd op 19 februari door het provinciaal comité voor de competitie geschorst omwille van rellen rond de wedstrijd tegen Flandria Paal. FC Anadol ging tegen die beslissing in beroep en spande tevens een kort geding aan.

Niettegenstaande dat zowel de voetbalbond als de rechter in kortgeding FC Anadol gelijk gaven, is de voetbalclub niet van plan het hierbij te laten. De vereniging overweegt nieuwe stappen tegen het provinciaal voetbalbestuur en tegen de stad Beringen, die de geplande wedstrijd tussen FC Anadol en Beverlo vorige zondag in Beringen niet liet doorgaan.

Goksu beweert dat de club heel wat financiële schade heeft geleden door negatieve publiciteit en foutieve berichtgeving in de media. De club zal vrijdag op een persconferentie in Heusden-Zolder meer uitleg geven over verdere stappen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer