Provincie Limburg investeert 98.000 euro in landschapsherstel Voeren

De provincie Limburg heeft 98.000 euro vrijgemaakt voor landschapsherstel in de gemeente Voeren. Op twee jaar tijd trok de provincie ruim 160.000 euro uit voor landschapsherstel en natuurontwikkeling in de gemeente. Dat heeft gedeputeerde voor Milieu Frank Smeets (CD&V) dinsdag bekendgemaakt.

Belga

Smeets verduidelijkt dat de provincie het geld investeert vanwege de unieke landschappelijke, natuurlijke en toeristische troeven van Voeren. Het gebied is uniek omwille van zijn reliëf, hellingbossen, holle wegen en de kalkrijke bodem. Daardoor komen er in Voeren planten en dieren voor die men nergens anders aantreft. Bijzonder uniek voor Voeren zijn onder meer de zwammen, aldus nog Smeets. Vorig jaar werd er ook al een budget van 62.000 euro uitgetrokken voor onderhouds - en aanplantingswerken. Het ging onder meer om de aanplanting van 10 kilometer nieuwe hagen en onderhoud van bestaande hagen, de aanleg van meer dan 650 hoogstambomen, zes nieuwe poelen en 112 alleenstaande bomen.

Smeets wijst er tot slot nog op dat Voeren als overgangsgebied tussen het Land van Herve, het Nederlands-Limburgse Heuvelland en Haspengouw op zijn 5.000 hectare de mooiste landschapskenmerken van de Euregio verzamelt. "Dit rechtvaardigt dan ook een specifieke aanpak", dixit de milieugedeputeerde.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer