De Padt: geen fiscale aftrekbaarheid voor beveiliging privé-woningen

De federale regering is momenteel niet van plan de kostprijs van elektronische veiligheidsinstallaties voor privé-woningen (deels) fiscaal aftrekbaar te maken. De budgettaire impact zou te groot zijn. Dat antwoordt minister van financiën Didier Reynders op een schriftelijke vraag van VLD-kamerlid Guido De Padt, zo deelt deze laatste dinsdag mee.

Belga

De vorige federale regering besliste, via de programmawet van 8 april 2003, een bijkomende fiscale aftrek toe te kennen aan zelfstandigen die investeren in de beveiliging van de beroepslokalen. De Padt wilde van Reynders weten of hij ook bereid is initiatieven te ondersteunen om de prijs van inbraakwerende maatregelen aan private woningen, of althans een deel ervan, fiscaal aftrekbaar te maken.

"Destijds werd eveneens overwogen een fiscale incitant in te voeren onder de vorm van een belastingsvermindering voor, onder andere, elektronische veiligheidsinstallaties voor privé-woningen. Dat idee werd snel opgegeven daar het een veel te grote budgettaire kost zou veroorzaken. Momenteel overweegt de regering geen nieuwe initiatieven terzake", antwoordde de MR-bewindsman.

De Padt voerde in Geraardsbergen, waar hij burgemeester is, een reglement in waarbij de inbraakbeveiliging van woningen gesubsidieerd wordt. In 2003 lieten meer dan 130 inwoners beveiligingsmaatregelen uitvoeren, aldus nog het liberale kamerlid.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer