Freinetschool De Muze krijgt van Vanderpoorten nieuwe kans

Vlaams minister van Onderwijs Marleen Vanderpoorten heeft na advies van de onderwijsinspectie beslist dat de freinetschool De Muze uit Haacht kan verderwerken. Ze roept alle betrokkenen op om de rest van het schooljaar in alle rust en sereniteit af te werken en zal de inspectie via onaangekondigde bezoeken laten nagaan of de leerlingen goed onderwijs krijgen, in een aangename en veilige omgeving.

Belga

Onenigheid over de pedagogische aanpak van leraar-directeur Koen Deca leidde in februari tot een dermate zwaar conflict binnen de school dat na de krokusvakantie nog slechts 28 van de 68 leerlingen opdaagden - een aantal dat sindsdien nog verder afnam - en 1 van de 5 leerkrachten. De school leek gedoemd om te verdwijnen, maar begin maart werd een nieuwe raad van bestuur verkozen en werden de nodige nieuwe leerkrachten aangeworven. Op basis van een bezoek op de eerste dag na de krokusvakantie adviseerde de inspectie de minister de erkenning en subsidiëring van de Muze in te trekken. Daags nadien werden in de raad van bestuur van de school de brokken gelijmd en werd beslist tot verkiezing van een nieuwe raad.

Het inspectiecollege - de tweede stap in de sluitingsprocedure - raadde daarop aan de resultaten af te wachten van de vernieuwde raad van bestuur. Die zijn blijkbaar dermate goed dat de minister niet tot sluiting overgaat. De inspectie volgt de gebeurtenissen in de school echter op de voet.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer