Vera Dua krijgt Bos-ereprijs 2004

De Vereniging voor Bos in Vlaanderen (VBV) kent tijdens haar algemene vergadering woensdag de jaarlijkse Bos-ereprijs toe aan Vera Dua. Dat is een bekroning voor wie zich verdienstelijk heeft gemaakt voor het (Vlaamse) bos.

Belga

De algemene vergadering woensdag handelt over tropische bossen en VBV dankt Dua omdat zij hiervoor structurele steun wist los te peuteren. In 2003 mocht Dua zelf nog de Bos-ereprijs -een houten beeldje- uitreiken aan de Lappersfronters die met een langdurige bezetting een stuk bos in Brugge wilden redden.

De VBV looft de ex-minister en huidig partijvoorzitter van Groen! voor de inspanningen die ze geleverd heeft voor de eigen Vlaamse bossen alsook voor de tropische bossen. "Ondanks de impact op ons leefmilieu, Kyoto indachtig, hebben die voordien nooit structureel interesse gekregen", zegt de VBV. "Dit thema viel blijkbaar altijd tussen twee stoelen: die van milieu en die van ontwikkelingssamenwerking. Het was Vera Dua die ervoor heeft gezorgd dat de structurele steun aan tropische bossenprojecten via het Vlaams Fonds Tropisch Bos er is doorgekomen".

De Vereniging voor Bos in Vlaanderen is een ngo die al meer dan dertig jaar actief is in de Vlaamse bossector. Zij ijvert ze voor bosbehoud, bosuitbreiding en multifunctioneel bosgebruik.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer