Milieuvergunning voor windmolenpark Tongeren

De bestendige deputatie van de provincie Limburg heeft maandag een milieuvergunning voor een periode van 20 jaar afgeleverd voor een windmolenpark in Tongeren.

Belga

Het windmolenpark met drie windturbines kan jaarlijks 2.400 Tongerse gezinnen van groene stroom voorzien. Dat heeft gedeputeerde van milieu Frank Smeets (CD&V) bekendgemaakt.

Het windmolenpark zal op het industrieterrein Tongeren-Oost ter hoogte van de Maastrichtersteenweg opgericht worden. Het gaat over drie windmolens die elk een vermogen van 2.000 kW hebben. De torens hebben een hoogte van 100 meter. De totale elektriciteitsproductie van de drie windturbines samen wordt geschat op 23.000 tot 26.000 kWh per dag. Dat komt overeen met een productie van 9,4 miljoen kWh op jaarbasis.

De bestendige deputatie keurde de milieuvergunningsaanvraag unaniem goed. De installatie voldoet immers aan het "Windplan Vlaanderen" en aan de richtlijnen voor de inplanting van windturbines, aldus Smeets.

Eerder verleende de bestendige deputatie ook al een milieuvergunning af voor het eerste windmolenpark van Limburg in Hasselt. De drie turbines zorgen voor een gemiddeld jaarverbruik van 700 gezinnen. Eind vorig jaar werd er een vergunning afgeleverd voor het plaatsen van vier turbines in Lommel, goed voor een jaarverbruik van 3.430 gezinnen. Begin dit jaar was Lanaken aan de beurt met drie turbines voor 2.400 gezinnen. Het windmolenpark in Limburg is goed voor een jaarverbruik van in totaal 8.930 gezinnen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer