SN Brussels en Virgin Express gaan samen

De Belgische luchtvaartmaatschappij SN Brussels Airlines heeft dinsdag gemeld dat het een niet-bindende intentieverklaring heeft getekend met Virgin Express, dat ook vanuit Brussel opereert.

AP Ned

Via een aandelenruil wordt een gemeenschappelijke aandeelhouder gecreëerd. SN Brussels, dat drie jaar geleden het failliete Sabena opvolgde, maakte ook bekend dat het in 2003 600.000 euro winst heeft geboekt, de eerste jaarwinst sinds de oprichting. VEX PLC, onderdeel van het Virgin-zakenimperium van de Brit Richard Branson, brengt aandelen in bij SN Airholding, meerderheidsaandeelhouder van SN Brussels, in ruil voor een aandeel van 29,9 procent.

De twee maatschappijen blijven afzonderlijke entiteiten en behouden hun merknaam. De details over het gezamenlijk management moeten nog besproken worden.

SN en Virgin Express probeerden eerder al eens samen te gaan, kort na het verdwijnen van Sabena, maar die gesprekken resulteerden enkel in een tijdelijk partnerschap, waarna de concurrentie weer losbarstte. Volgens experts is de fusie een goed idee voor beide omdat de luchthaven van Zaventem bij Brussel te klein is om winstgevend te zijn voor twee luchtvaartmaatschappijen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer