Pieters Groep wordt Fjord Seafood en krijgt twee Belgische toplui

De Brugse Pieters Groep en Fjord Seafood ASA treden sinds 1 maart uit bedrijfsstrategische redenen naar buiten als één geïntegreerde organisatie. Daartoe werd ook een eenvormig bedrijfslogo ingevoerd. Aan het hoofd twee van de drie operationele divisies komt een Belg te staan.

Belga

De basis van de nieuwe organisatiestructuur is volgens een mededeling van het bedrijf één hoofdzetel in Oslo en drie operationele divisies. De divisie 'Europese verkoop, marketing en productontwikkeling' zal vanuit Brugge geleid worden door Geert Vermeersch. Hij was voordien de algemeen directeur van de Belgische ondernemingen binnen de Pieters Groep. De divisie 'Europese verwerking' zal eveneens vanuit Brugge geleid worden door Jo Dekeyzer. Voordien was hij algemeen directeur van de Nederlandse operaties bij Pieters Groep. De divisie Noorse en Amerikaanse zalmkweek zal vanuit Oslo worden gestuurd.

Pieters Visbedrijf NV, één van de bedrijven binnen de Pieters Groep, verandert haar naam naar 'Fjord Seafood Pieters NV'. Meteen wordt ook het officiële logo overgenomen. Ook de Franse, Nederlandse en Schotse bedrijven nemen de naam Fjord Seafood mee als basis voor hun nieuwe officiële naam.

In de mededeling wordt ook kennis gegeven van de verkoop van Pieters Groep NV van haar Zwitserse activiteiten aan Daniel Avigdor en locale partners. Dit in het kader van de nieuwe strategie van het bedrijf. De Zwitserse bedrijven maakten sinds 1999 deel uit van Pieters Groep nv. Volgens Helge Midttun, CEO bij Fjord Seafood ASA maakt de nieuwe strategie en organisatiestructuur het mogelijk de bedrijven intensiever te laten samenwerken en de aanwezige synergie optimaal te benutten. Door het bundelen van de commerciële krachten zal de sterk geconsolideerde markt efficiënter en als één team worden benaderd.

Fjord Seafood ASA werd opgericht in 1996. Sinds 2000 is het bedrijf genoteerd op Noorse beurs. De voormalige Pieters Groep ontstond uit Pieters Visbedrijf in Brugge. Sinds 2002 is de groep een volle dochter van Fjord Seafood ASA.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer