Sumatraanse tijger met uitsterving bedreigt

De Sumatraanse tijger dreigt door illegale jacht en houtkap uit te sterven. Daarvoor heeft de dierenbeschermingsgroep Traffic, een samenwerkingsverband tussen WWF en de World Conservation Group, dinsdag gewaarschuwd.

AP Ned

Er leven nu nog tussen de vierhonderd en vijfhonderd tijgers op het Indonesische eiland Sumatra. Jaarlijks worden volgens Traffic zeker vijftig tijgers door jagers gedood. "Nu er nog zo weinig over zijn, is het de vraag of de populatie nog levensvatbaar is", aldus Susan Lieberman van WWF.

Vooral de vacht, nagels en tanden van tijgers zijn populair bij handelaars die ze verkopen in binnen- en buitenland. Volgens Traffic werden in zeventien van 24 bezochte steden op Sumatra lichaamsdelen van tijgers openlijk op markten en in winkels aangeboden.

Naast de illegale jacht is de houtkap een grote bedreiging voor de Sumatraanse tijger. Doordat steeds meer bos verdwijnt, worden de dieren de bewoonde wereld in gedreven waar zij worden gevangen of afgemaakt. Dat leidt er overigens ook toe dat mensen vaker door tijgers worden aangevallen. Sinds augustus 2002 zijn acht mensen door tijgers verslonden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer