Sporen van onbekenden gevonden in kooi in Marcinelle

In de kooi in Marcinelle zijn sporen gevonden van onbekenden in het dossier. Het is evenwel mogelijk dat deze personen zelf nooit in de kooi zijn geweest.

Belga

Dat heeft Gabriël Stevaux van het technisch labo van de vroegere gerechtelijke politie dinsdagnamiddag voor het assisenhof in Aarlen uitgelegd. De agenten van dit labo zijn opgeleid voor sporenonderzoek en werden opgetrommeld toen Marc Dutroux op 13 augustus werd aangehouden. Ze vergezelden de speurders in de kooi en gingen er op zoek naar vingerafdrukken, biologische sporen (bloed, zaadvochten, haren, DNA-materiaal), micro-sporen (stuifmeel, gif, en dergelijke). Vier van deze agenten werden tot in 2002 in Neufchâteau tewerkgesteld.

In de kooi vonden zij sporen van Sabine en Laetitia die op 15 augustus 1996 uit de kooi werden bevrijd, van Julie en Mélissa die er een tijd werden vastgehouden, van Michelle Martin en van Marc Dutroux. "Maar er werden meer sporen gevonden, van wie weten we niet", benadrukt Gabriël Stevaux. Ook is niet geweten van hoeveel mensen de sporen afkomstig zijn want het gaat om gedeeltelijke sporen. Wel heeft de agent het over twee tot elf verschillende personen.

Bovendien is niet met zekerheid te zeggen of die personen ook daadwerkelijk in de kooi in Marcinelle hebben verbleven. De slachtoffers in de kooi kregen voorwerpen die van buitenaf kwamen en die mogelijk door anderen waren aangeraakt. Voorts vermeldde Stevaux dat er op een muur van de kooi een vlek zit waarin sporen van Julie en een onbekende voorkomen. Het is niet duidelijk of die sporen vermengd zijn of boven elkaar liggen. De zitting is rond 17.30 uur geschorst en wordt om 9 uur woensdagmorgen hernomen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer