Beauthier en Fermon leggen Langlois het vuur aan de schenen

Meer dan een uur hebben de advocaten van Laetitia Delhez, Jan Fermon en Georges-Henri Beauthier, maandagvoormiddag onderzoeksrechter Jacques Langlois onderworpen aan een spervuur van vragen.

Belga

De advocaten willen duidelijk aantonen dat Langlois volgens hen het onderzoeksspoor van het "netwerk" in zijn onderzoek ter zijde heeft geschoven. Langlois kreeg het op zijn heupen: "Ik heb opnieuw de indruk dat hier het proces van de onderzoeksrechter wordt gemaakt", zuchtte hij.

De zitting werd rond 12.20 uur geschorst. Om 14 uur zal onderzoeksrechter Gérard worden verhoord. Langlois zal nadien nog moeten terugkomen.

Fermon en Beauthier stelden alternerend vragen, waarbij de tweede vraag meestal inhaakte op het antwoord dat Langlois op een eerste, kleinere vraag gaf. Laetitia Delhez aanhoorde alles terwijl ze tussen haar advocaten in zat. De advocaten probeerden er Langlois telkens mee te confronteren dat hij zich vaak gebaseerd heeft op de verklaringen van de beschuldigden terwijl er ook andere elementen waren.

Zo was er een buurman in Marcinelle die Dutroux en Martin op straat laswerken heeft zien uitvoeren en een medisch rapport waarin vermeld wordt dat Bernard Weinstein claustrofobie had. "Als dat klopt, dan is Weinstein geen twee minuten in die kooi kunnen blijven en heeft hij zeker niet geholpen met de afwerking ervan. Hebt u dat element proberen natrekken bij familie van Weinstein?", vroeg Fermon. Langlois vond duidelijk de energie niet meer om zich hierin te verantwoorden en zei enkel "nee".

Toen Beauthier vroeg waar precies er in de kelder een bloedspoor van een niet-geïdentificeerd persoon gevonden is, werd Langlois boos. "Hoe kan ik dat nu weten zonder het op te zoeken. Ik wijs er u op dat ik hier al vijf dagen zit en dat ik al sinds deze ochtend negen uur ondervraagd word". Voor Beauthier was deze vraag echter cruciaal. De discussie wordt vermoedelijk later voortgezet.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer