‘Den dikke’ en zijn bende lopen tegen de lamp

De lokale politie van Antwerpen en randgemeenten vatte zondagnacht de hoofdverdachten van een tiental overvallen.

ghouben

Een van hen was ‘den dikke’, een figuur die opduikt in een aantal van de hold-ups die Antwerpen sinds het begin van het jaar in de ban houden. Vier gemaskerde mannen overvielen zondagavond om 21.45u Chinees restaurant Swatow in de Santvoortbeeklaan in Deurne. Terwijl een van hen op de uitkijk bleef staan, stapten de drie andere overvallers de zaak binnen. Gewapend met twee baseballbats en een pistool bedreigden ze de uitbater. Ze maakten 1.000 euro buit.

Maar de politie was na het alarm van de uitbater snel in de buurt. Een andere getuige, die een vluchtauto met grote snelheid zag wegrijden, maakte het spoor compleet. De auto werd wat verderop gevonden, de eerste verdachten werden opgepakt. Wat later volgden nog twee andere verdachten, onder wie het opvallend dikke bendelid.De vier konden moeilijk blijven ontkennen, want nog zondagnacht organiseerden politie en parket een ‘spiegelconfrontatie’ voor zeventien getuigen.

Antwerpen gaat sedert 4 januari gebukt onder een reeks overvallen. De teller staat na zondagavond op 56. Daarvan zijn er al 22 opgelost, en na de jongste vangst mogelijk 33.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer