Brusselse politie legt beslag op parfums met mogelijk giftige stoffen

De sectie fraude van de Brusselse politie heeft in de Brichautstraat in Schaarbeek een uitgebreide collectie namaakproducten gevonden. Het gaat om 180.000 sigaretten, 400 flesjes parfums en 800 kledingstukken.

Belga

Dat laat het parket van Brussel maandag weten. De inbeslaggenomen parfums bevatten mogelijk giftige stoffen die brandwonden kunnen veroorzaken.

Gespecialiseerde politieagenten van Brussel Hoofdstad ontdekten dat in de straten van de hoofdstad illegaal sigaretten werden verkocht. De politie volgde een verdachte, Omar D. (°77, Schaarbeek). De man belde aan bij een woning in de Brichautstraat in Schaarbeek bij Mamadou S.(°69). De politie besloot in te grijpen.

In de woning vonden de agenten 180.000 sigaretten van de merken Marlboro en L&M, 400 flesjes parfum van Dior, Chanel en Calvin Klein, en 800 hemden en polo's van Ralph Lauren, trainingspakken van Adidas en Levi's Jeans. De sigaretten zijn van Russische makelij en bevatten 2 tot 3 meer nicotine dan gewone sigaretten, bovendien zijn de filters niet geperforeerd. De parfums bevatten mogelijk giftige stoffen die brandwonden kunnen veroorzaken. De verdachten werden ter beschikking gesteld van het parket. De feiten dateren van vorige week.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer