Werknemers Duferco-La Louvière in staking

Sinds maandagmorgen 06.00 uur zijn de werknemers van Duferco in La Louvière in staking. De drie ingangen van het bedrijf zijn geblokkeerd door stakingsposten.

Belga

Het gemeenschappelijk vakbondsfront van de socialistische en liberale bond FGTB-CGSLB besliste vorige donderdag tot de actie tijdens een algemene vergadering. Voorzitter Antonio Gozzi van Duferco Belgium had net aangekondigd dat het bedrijf op zoek is naar een partner en terzake gesprekken voert met een Braziliaanse staalgroep.

Tijdens een onderhoud met Waals minister van Economie Serge Kubla uitten de vakbonden hun vrees met betrekking tot de garanties voor een industrieel schema dat het voortbestaan van de activiteit en het behoud van het werkvolume in La Louvière verzekert.

De militanten van de christelijke vakbond CSC hebben zich maandag aangesloten bij de staking. Dat ontlokte voorzitter van de FGTB-delegatie Roger Leclercq een ironische reactie. "Eigenaardig genoeg zijn alle militanten er. Vorige week was er nog sprake van om via politieke tussenpersonen te gaan, vandaag zeggen ze 'ja' aan de staking", luidde het.

Volgens Georges Tsagaris, de belangrijkste CSC-afgevaardigde bij Duferco-La Louvière, is het normaal dat CSC zich maandag bij de stakingsactie heeft aangesloten. "Tot de staking is besloten tijdens een algemene vergadering. Van onze kant betreuren we de late informatie van de directie over haar contacten met de Brazilianen. Ze hadden daarover al kunnen praten tijdens de ondernemingsraad".

Maandag om 14.00 uur zijn er nieuwe vergaderingen voorzien bij Duferco-La Louvière. Volgens het gemeenschappelijk vakbondsfront is er maandag ook een belangrijke vergadering van de groep Duferco in het Zwitserse Lugano, iets wat vorige donderdag nog werd ontkend door Antonio Gozzi.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer