Kurt Cobain overwoog Nirvana te verlaten

Nirvana-zanger Kurt Cobain, die in 1994 op 27-jarige leeftijd zelfmoord pleegde, overwoog in de maanden voor zijn dood Nirvana te verlaten en toe te treden tot de band Hole van zijn vrouw Courtney Love.

AP Ned

Dat blijkt tot nog toe niet gepubliceerde interviewfragmenten die het Britse muziektijdschrift Uncut vrijdag publiceerde.

Het interview met Cobain stamt uit augustus 1993, acht maanden voor de dood van Cobain, die onder meer zegt dat hij het liefst uit Nirvana zou stappen om samen te spelen met Courtney. "Als ik met Hole speel heb ik het gevoel een beter contact met de andere bandleden te hebben." Op de CD 'Live Through This' van Hole heeft Cobain overigens een kort gastoptreden. Uncut publiceert dinsdag het volledige interview met Cobain.

In het vraaggesprek zegt hij ook liever herinnerd te willen worden als singer-songwriter dan als voorman van de Grunge-beweging. "Ik zou graag akoestische gitaar spelen en net als Johnny Cash of zo en gezeten op een stoel in mijn eentje muziek maken", aldus Cobain.

Enkele maanden na het in Frankrijk opgenomen interview gaf Nirvana overigens een geroemd akoestisch optreden in een van de afleveringen van MTV-Unplugged. Van dat televisie-optreden is ook een CD uitgebracht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer