Getuige pakt uit met Lady Di's "laatste woorden"

Een Franse brandweerman zegt dat een stervende Lady Di hem na het ongeval in Parijs nog enige woorden heeft toegepreveld. Zijn bewering plaatst vraagtekens achter de officiële versie van de feiten, volgens dewelke de Britse prinses tussen het ongeval en haar overlijden geen woord meer heeft geuit.

Belga

Het was de in Londen verschijnende Express die zaterdag met oog- en oorgetuige Carlo Zaglia uitpakte, die een en ander aan "een Amerikaanse televisiezender" had toevertrouwd. Zaglia bood zich aan voor hulp nadat de auto waarin zich de ex-echtgenote van kroonprins Charles bevond op de vroege zondagochtend 31 augustus 1997 in een Parijse tunnel was gecrasht.

"Wat is er gebeurd, wat gebeurt hier?", zou Diana gezegd hebben. "Zij nam mijn hand vast en vroeg wat er gebeurd was", zo citeert de krant Zaglia, die momenteel als sportfotograaf werkt. "Ik zei haar: blijf rustig, het was een ongeval, maar nu is de brandweer hier. Alles komt goed".

Op dat moment, nog steeds volgens de Express, wist Zaglia nog niet dat het slachtoffer de Britse Queen of Hearts was.

De bewering van de getuige is in tegenspraak met de officiële versie, die stelt dat de prinses wegens zware interne bloedingen geen enkele kans tot overleven had. Critici hebben steeds volgehouden dat zowel bij het vervoer naar als de behandeling in het ziekenhuis "onnodige vertragingen" gebeurden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer