Wrakingsverzoek tegen voorzitter proces Dutroux

Er is maandag een wrakingsverzoek ingediend tegen Stéphane Goux, de voorzitter van het assisenproces Dutroux in Aarlen.

Belga

Zo meldt RTL-TVi maandagmiddag. Het bericht is aan Belga bevestigd door persrechter Nico Snelders. Het is niet duidelijk wie het wrakingsverzoek heeft ingediend.

De inhoud van het wrakingsverzoek is nog niet overgemaakt aan de voorzitter van het hof en is dus niet bekend. Het kan gaan om een verzoek wegens gewettigde verdenking, dat niet alleen de voorzitter maar het hele hof viseert. De indiener gaat er in dat geval van uit dat de samenstelling van het hof niet onpartijdig is.

Indien het verzoek uitgaat van een partij die niet in het proces is betrokken, worden de debatten voor het assisenhof niet opgeschort.

Georges Frisque en Benito Francesconi stellen intussen aan belga niets met het wrakingsverzoek te maken te hebben. Beiden zeggen voorts vooralsnog niet van plan te zijn een dergelijk verzoek in te dienen. Volgens Francesconi gaat het er in Aarlen "niet aan toe zoals in Luik" (de zaak Cools waar Francesconi de voorzitter probeerde te wraken). Georges Frisque kondigt evenwel aan dat de raadsman van Marc Dutroux, meester Magnée, de nodig conclusies indiende opdat Frisque als getuige zou worden gehoord in de zaak. Georges Frisque schreef geruime tijd met Marc Dutroux in de gevangenis.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer