Ex-lover prinses Diana gearresteerd na gevecht met fotograaf

James Hewitt, die in 1989 bekend werd door zijn relatie met prinses Diana -officieel was hij haar rij-instructeur-, is maandag opgepakt door de Londense politie.

Belga

De 45-jarige Hewitt zou zondag voor zijn huis in de residentiële wijk South Kensington in Londen een fotograaf aangevallen hebben. Hij werd op borg vrijgelaten. "Een 45-jarige man is aangehouden omdat hij omstreeks middernacht een fotograaf zou aangevallen hebben", aldus Schotland Yard. "Hij werd naar het politiecommisariaat gebracht, maar is nadat hij borg heeft betaald, vrijgelaten. Eeen onderzoek volgt nog".

Volgens de London Evening Standard liep de fotograaf een lichte verwonding aan het hoofd op. Hewitt, een voormalig officier, werd in 1994 gebrandmerkt als "rat" en "vuilak" toen hij zijn affaire met prinses Diana uit de doeken deed in het boek "Princess in Love".

Hewitt ontmoette de prinses in 1986 op een feestje in Londen en hielp haar, haar angst voor paarden overwinnen. Tijdens de eerste Golfoorlog schreef hij liefdesbrieven naar de prinses, die dit pas in 1995 toegaf.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer