Man sleurt vrouw uit auto en schiet haar dood

Echtelijke moeilijkheden hebben zondag bij een echtpaar uit Bree geleid tot de dood van een vrouw.

Belga

Een 54-jarige man schoot zijn 48-jarige vrouw met een jachtgeweer dood in Kaulille (Bocholt). Kort na de feiten kon de lokale politie de schutter zonder problemen arresteren. Hij was ter plaatse gebleven De feiten gebeurden rond 13 uur.

Het echtpaar kreeg ruzie in de auto. Bij de man sloegen de stoppen door. Hij stopte op een zijweg van de Zavelstraat en sleurde zijn vrouw, die om hulp schreeuwde, uit de auto. Vervolgens schoot hij haar neer.

Een fietser hoorde hulpkreten en verwittigde meteen de hulpdiensten. Toen die ter plaatse kwamen, kon een arts echter enkel nog vaststellen dat de vrouw gestorven was. De echtgenoot werd in de boeien geslagen.

Het echtpaar heeft drie kinderen, twintigers, die al het ouderlijk huis verlaten hebben. In het verleden had het echtpaar ook al relatieproblemen gekend, maar waarom de man nu precies over de schreef ging, is niet bekend. Het parket van Tongeren onderzoekt de zaak. De 54-jarige moet maandag voor de Tongerse onderzoeksrechter verschijnen. De beschuldiging luidt moord.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer