Vlaamse overheid bespaart 1 miljoen euro op elektriciteitsrekening

Vlaams minister van Energie Gilbert Bossuyt heeft het contract voor de levering van elektrische energie aan het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap en een aantal Vlaamse Openbare Instellingen toegekend aan Electrabel Customers Solutions (ECS). Het contract levert de overheid een jaarlijkse besparing van 1 miljoen euro op, zo stelt Bossuyt in een persmededeling.

Belga

De meer dan 500 gebouwen, de openbare verlichting, de sluizen, de bruggen en de tunnels van de Vlaamse overheid verbruiken jaarlijks 200 Gigawattuur. Dat is evenveel als 50.000 gezinnen. Met de vrijmaking van de Vlaamse elektriciteitsmarkt op 1 juni 2003, schreef de Vlaamse Regering een offerte uit voor de levering van elektriciteit. Na afweging van de verschillende inschrijvingen, bleek ECS de meest voordelige aanbieder. Belangrijke criteria waren de prijs, de technische en administratieve voorwaarden en een beoordeling van het voldoen aan de groene stroomverplichting. Zo is ECS verplicht om minimum 2% energie te leveren die opgewekt is uit hernieuwbare energiebronnen.

Met een leveringsprijs van 18.180.000 euro ligt de elektriciteitsfactuur van de Vlaamse overheid 6% lager, wat een jaarlijkse besparing van 1 miljoen euro oplevert. "Ook gezinnen kunnen besparen op hun energiefactuur als zij bewust voor een leverancier kiezen", meent Bossuyt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer