Tankwagen Antwerpen: fase één rampenplan afgeblazen

In de Antwerpse haven, waar donderdag een tankwagen met broom kantelde en lekte, heeft de brandweer maandag iets over 14 uur fase één van het rampenplan afgeblazen.

Belga

Dat gebeurde na controle van de rioleringen, waar een deel van het gelekte broom in was terechtgekomen. Het slib van de rioleringen zal in de loop van de week verder verwijderd worden. Intussen blijven vijf bedrijven in de straat waar het ongeval gebeurde, zonder drinkwater zitten. Voor de watertoevoer er hersteld kan worden, moet eerst de graad van verontreiniging duidelijk worden.

Drinkwatermaatschappij AWW plaatste watercontainers voor de betrokken bedrijven, maar denkt die nu te vervangen door tijdelijke aansluitingen. Daarover valt dinsdag een beslissing. Het ongeval in Antwerpen gebeurde donderdagmiddag rond 12.45 uur. Om voorlopig onbekende redenen kantelde een tankwagen met 6.000 liter broom. Door het incident moesten donderdag 3.000 mensen uit Ekeren preventief geëvacueerd worden. Tot de vrachtwagen werd getakeld en weggehaald, was fase drie van het rampenplan van kracht.

De brandweer en gespecialiseerde teams werkten dit weekend door om de plaats van het ongeval op te ruimen. Tijdens die opruimoperatie was fase één van het rampenplan van kracht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer