Unizo-Limburg pleit voor oprichting sociale werkbank

Print
De KMO-organisatie Unizo-Limburg pleit voor de oprichting van een sociale werkbank om de samenwerking tussen de privé-sector en de sociale economiebedrijven in Limburg beter op elkaar af te stemmen.
Daardoor kan er in Limburg bijkomende werkgelegenheid gecreëerd worden. Unizo-Limburg heeft een voorstel overgemaakt aan de Koning Boudewijnstichting om dit proefproject te ondersteunen, zo heeft directeur Frank Vols van Unizo-Limburg donderdag bekendgemaakt.

De samenwerking tussen beide sectoren wordt momenteel verhinderd door een te beperkte kennis van de Limburgse KMO's over de opdrachten die aan de sociale economiesector kunnen uitbesteed worden. Ook de afwezigheid van een actueel overzicht van de werkzaamheden die sociale economiebedrijven kunnen uitvoeren voor de privé-sector zorgt ervoor dat de informatie-uitwisseling tussen beide sectoren mank loopt, aldus Unizo.

De KMO-organisatie wil daarom een databank creëren waarin permanent een actueel overzicht geboden wordt van de werkzaamheden die in onderaanneming door de sociale economiebedrijven kunnen uitgevoerd worden. Om de aanloop naar zo'n sociale werkbank te vergemakkelijken, vraagt Unizo-Limburg aan de Koning Boudewijnstichting om dit project te ondersteunen. Unizo is ervan overtuigd dat een dergelijke werkbank voor bijkomende tewerkstelling kan zorgen, zo luidt het nog.