Hasselaar is verantwoordelijk voor dodelijke aanrijding fietsters

Print
De correctionele rechtbank van Hasselt heeft donderdag in hoger beroep het vonnis van de politierechter tegen Sacha Genicot (29) uit Hasselt bevestigd. Hij liep twee en een halfjaar cel effectief op en 5.000 euro boete, waarvan de helft met uitstel. In tegenstelling tot het eerste vonnis is de rechtbank van oordeel dat Genicot op burgerlijk gebied wel volledig verantwoordelijk is voor het dodelijk ongeval van 6 januari 2003.
Op die dag reed Sacha Geniot in Hasselt twee fietsende meisjes aan. Els Albergs (15 jaar) overleed in het ziekenhuis. Genicot pleegde vluchtmisdrijf. Meteen na het ongeval liet hij zijn auto tot schroot herleiden en bleef hij tien dagen spoorloos. De rechtbank oordeelde dat zijn onaangepast rijgedrag, gezien de weersomstandigheden en de plaatsgesteldheid, de oorzaak was van het dodelijk ongeval.

Aan de stiefvader en de moeder van Els moet hij provisionele schadevergoedingen van 4.000 en 10.000 euro betalen. Zus Nele, die gewond raakte bij het ongeval, kreeg 1 euro provisioneel. Om haar te onderzoeken stelde rechtbank een geneesheer-deskundige aan.

Genicot mag gedurende vijf jaar ook niet meer achter het stuur van een auto kruipen en moet een theoretisch en praktisch rij-examen afleggen.