Indonesian Open: Kuijten naar 1/16de finale

Ruud Kuijten heeft op de Indonesian Open in Denpasar de 1/16e finales gehaald. In de eerste ronde versloeg onze landgenoot de lokale speler Soni Dwi Kuncoro in drie games. Na verlies van het eerste game (na verlenging) met 14-17, won Kuijten het tweede game met 15-8. Met een 7-0 voorsprong in de beslissende set dacht iedereen dat de buit binnen was, maar de Indonesier vocht terug tot 7-7. Kuijten won uiteindelijk verdiend met 15-11. Volgende tegenstander is de Indonesi‘r Hedrawan, nummer 9 op de wereldranglijst.
BR>Patrick Boonen en David Vandewinkel namen ook deel aan het enkelspel, als voorbereiding op het dubbelspel om beter aangepast te zijn aan het extreem warme klimaat en de temperatuur in de zaal. Beiden verloren in de eerste ronde. Boonen tegen de Deen Kasper Fangel, en Vandewinkel tegen de Indonesier Indra Wijaya.
In die eerste ronde van het dubbelspel had Patrick Boonen, die na zijn wedstrijjd in het enkelspel naar de dokter moest met 38,6 graden koorts, geluk dat de Indonesische tegenstrevers forfait gaven. In de tweede ronde vinden Boonen/Vandewinkel wel opnieuw de Olympische kampioenen op hun weg, het Indonesische duo Subagja-Mainaky.
Uitslagen : Enkelspel mannen:
David Vandewinkel - Indra Wijaya (Indo) 1-15, 3-15
Patrick Boonen - Kasper Fangel (Den) 5-15, 1-15
Ruud Kuijten - Soni Dwi Kuncoro (Indo) 14-17, 15-8, 15-11
Dubbelspel mannen: Boonen/Vandewinkel - Wijaya/Lioe (Indo) walk-over