De Bie toont dat hij klaar is voor veldritseizoen

Print
PUTTE - Danny De Bie groeide uit tot de absolute uitblinker van de afsluitende wedstrijd van de wielerdriedaagse ter gelegenheid van de Putse zomerkermis.
BR>De naar Impe uitgeweken Beerzelnaar was met de Ronde van Namen en de Ronde van Vlaams-Brabant in de benen aanvankelijk niet van plan naar zijn geboortestreek af te zakken, omdat hij zich op 39-jarige leeftijd stilaan meer wegrenner dan cyclocrosser voelde worden en het veldrijden nog altijd zijn voorkeur wegdraagt. Danny getroostte zich toch de verplaatsing, maar niet om zomaar toertjes te draaien.
Na een drie ronden lang durende vlucht van Cédric Van Lommel loste hij de Keerbergenaar af in de spits. De ex-wereldkampioen lag daarmee aan de basis van de verbrokkeling van het 54-koppig peloton, met als gevolg dat uiteindelijk nog een twintigtal renners in koers bleven.
Na driekwart wedstrijd viel ook die omvangrijke groep in stukken en vormde zich een vluchterskwintet bestaande uit opnieuw De Bie, Walter Van den Branden, Nick Nuyens, Danny Sleeckx en Wim Weyns, die al een tijdje op jacht is naar de vijftigste zege uit zijn carrière. David Willemsens, Kenny De Block, Tony Nagels en Ludo Van Haudt zaten hen op de hielen, maar moesten plooien voor het meesterschap van de vluchters. Die pakten snel meer dan anderhalve minuut voorsprong. Achter deze twee groepen zaten nog eens zeven renners, waarbij de plaatselijke hoop Pieter Uytterhoeven en streekrenner Eddy Mariën.
De vijf leiders trokken ongestoord de finale in en boden zich aan voor de spurt. Net voor de laatste bocht verraste De Bie zijn gezellen met een scherpe demarrage. Nuyens en Weyns stierven in zijn wiel. Voor De Bie was dit al zijn vierde zege op de weg. "Toch koers ik louter als voorbereiding op het veldritseizoen, dat voor mij start op 22 september in Bellem en waarin ik de voornaamste crossen in eigen land wil rijden", aldus De Bie.