Mountainbike: Paulussen aast op winst in Houffalize

Print
HASSELT - Na een onderbreking van één jaar strijkt dit weekend de top van de mountainbikers neer in Houffalize. De slotwedstrijd van de wereldbeker belooft erg spannend te worden. De kloof van 183 punten tussen leider Cadel Evans en zijn sportieve rivaal Miguel Martinez is theoretisch nog te overbruggen. Ook de Belgen willen in de Ardennen sterk presteren, zeker in het vooruitzicht op het WK in het Zweedse Are.
BR>Voor de Belgen is Houffalize het hoogtepunt van het seizoen. En als we Belgen zeggen, dan bedoelen we Meirhaeghe, Paulissen en Van den Abeele. Ze zijn er alledrie klaar voor.
Nationaal kampioen Roel Paulissen was er in Kluisbergen niet bij, maar koos voor een Zwitserse generale repetitie.
"In Zwitserland stond er ander volk aan de start dan in Kluisbergen", glundert hij. "Op Meirhaeghe na was de hele wereldtop daar. Cadel Evans won voor Pallhuber, Martinez, Sauser en Hermida. Zegt dat voldoende? Zelf werd ik zesde. Net voor Frischknecht en Hogstrasser, nog twee toppers van formaat. Voor mij een prima resultaat want ik had de week voordien een zware trainingsweek achter de rug.
Deze week is relatief rustig. Normaal moet ik zondag op mijn parcours dubbel zo sterk zijn. Ik ga in ieder geval voor een plaats in de topvijf. En waarom niet winnen? Ik geloof er in. Momenteel sta ik negende in het wereldbekerklassement. De eerste zeven hebben allemaal een wereldbeker gewonnen. En zo groot is het klassenverschil tussen hen en mezelf toch ook niet", hoopt de nationale kampioen.
Filip Meirhaeghe maakte zich wel wat zorgen. Vorige week in Kluisbergen reed hij niet echt goed. "Gevolg van een keelontsteking", gaf hij als verklaring. "Ik heb een week antibiotica moeten nemen. Helemaal niet bevorderlijk voor de conditie. Ik hoop dat het zal meevallen, maar heb er toch wel wat angst voor."
Het traditionele ziekenverhaal om tegenstanders zand in de ogen te strooien? Duidelijkheid volgt zondag.
Peter Van den Abeele tenslotte is wel hoopvol voor zondag. Zeker na die schitterende overwinning vorige week in Kluisbergen.
"Een maand geleden was het met mijn conditie maar sneu. Nu loopt het weer lekker. Net op tijd want zowel in Houffalize als op het WK wil ik vooraan eindigen. Het parcours in de Ardennen ligt me bijzonder goed. Ik finishte al telkens veertiende. Hopelijk kan ik nu een paar plaatsjes naar voor schuiven. Dat zou mijn vertrouwen voor het WK flink de hoogte induwen.
Het worden voor mijn nabije toekomst beslissende weken. Indien ik in Houffalize en Zweden sterk zou presteren, dan laat ik deze winter de cross-fiets op stal en zet ik volgend jaar eens echt alles op het mountainbiken."