Concentra-kranten publiceren herkenbare foto's Dutroux

Print
De Concentra-kranten - Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen - publiceren donderdag een herkenbare foto van Marc Dutroux.
 
De foto bedekt de hele voorpagina van Het Belang van Limburg. In De Gazet van Antwerpen is deze foto, kleiner afgebeeld, terug te vinden op pagina 10.
 
Het Belang van Limburg noemt de vraag van Dutroux om onherkenbaar gemaakt te worden ronduit belachelijk. Dat Betty Marchal, de moeder van An, opriep geen gevolg te geven aan de vraag van Dutroux is een reden te meer, aldus de Limburgse krant.
 
Ook La Libre Match publiceert donderdag een herkenbare foto van Dutroux in de beklaagdenbox. Bovendien heeft het Franstalige tijdschrift foto's van Dutroux in de gevangenis van Aarlen, onder meer van zijn cel en Dutroux in de gevangenisgang. Woensdag publiceerde Het Laatste Nieuws al een herkenbare foto van Dutroux. Daarop verbood assisenvoorzitter Stéphane Goux de fotografen van die krant de toegang tot de assisenzaal. Meester Ronny Baudewyn, de advocaat van Marc Dutroux, zei dat hij klacht gaat indienen tegen alle media die foto's verspreiden waarop zijn cliënt in de assisenzaal herkenbaar is.