"Prijzen Alma-restaurants variëren volgens inkomen student"

Print
Professor Danny Pieters, twee maand geleden aan de K.U. Leuven benoemd tot academisch directeur Studentenvoorzieningen, wil in de toekomst de prijzen in de universitaire Alma-restaurants laten variëren a rato van het inkomen.
 
"Zo zouden voor minder vermogende studenten lagere prijzen aangerekend worden, wat gecompenseerd wordt met hogere prijzen voor niet-beursstudenten en personeelsleden", aldus Pieters in Veto. Door gebruik te maken van een elektronisch systeem wil Pieters stigmatisering vermijden.
 
Alma is binnen de begroting van Studentenvoorzieningen goed voor 5 miljoen euro op een totaal budget van 12,5 miljoen euro. Volgens het plan heeft dit budget zijn plafond bereikt en moet de steun geleidelijk worden afgebouwd.
 
Andere opvallende voorstellen in het plan zijn de verhoging van het aantal sociaal consulenten om de dienstverlening binnen Studentenvoorzieningen toegankelijker te maken, het geven van meer inspraak aan studenten bij het beheer van universitaire residenties en het verhogen van de investeringen in de psychotherapeutische dienstverlening.