Open deur op TC De Nethe voor het goede doel

Print
Op vrijdag 3, zaterdag 4 en zondag 5 september zet het Meerhoutse Sportcentrum (Bevrijdingslaan) zijn deuren open voor een hartverwarmend initiatief. Centen vergaren voor het goede doel, daadwerkelijk bijdragen tot de integratie van anders-validen, de gemeenschap tonen dat ook niet altijd door het leven gespaarde mensen op een tennisveld aardig hun draai kunnen vinden. TC De Nethe lanceerde in '96 de eersteling. Alied Stijnen, Mark Segers, Romain Tormans en Roger Tormans piekerden zich geen punthoofd over de vraag hoe hun kansen lagen. "Ach nee. We zijn er gewoon ingevlogen. Wie niet waagt, niet wint."
BR>Zo is het. Al drie keer sprokkelden de initiatiefnemers een slordige 200.000 fr. De financiële koek wordt dan gespreid over een aantal sociale projecten. Roger Tormans: "Ik plak er even de namen op. 't Volderke Meerhout, De Waaiburg Geel, Rolstoeltennis Vlaanderen, Akabe Geel. Onze driedaagse is er overigens niet enkel voor de centen. We willen vooral mensen samenbrengen, de taal van het hart uiten via het tennis. En natuurlijk is het tevens de bedoeling promotie te voeren voor het rolstoeltennis in onze regio." Ze bieden een omvangrijk programma, de vijf velden (alle met verlichting) in het Meerhoutse Sportcentrum.
Op vrijdag 3 september (18u) duelleren pharmaceutische bedrijven. Kort en goed verteld, de strijd om de Pharma-cup. Er hoort dus inderdaad een streepje competitie bij. Op vrijdag, zaterdag én zondag kunnen sponsorende bedrijven, KMO's en middenstanders op nog een tweede tennisvlak ten strijde trekken. Balletje slaan met de Charity-cups als inzet. En natuurlijk staat deelnemen centraal.
Zowat het hoogtepunt van de driedaagse vormt vanzelfsprekend de rolstoeltennisinterland (zondag 5 september) Vlaanderen - Nederland. De eerste wedstrijd begint om 11u. Op zondag om 18u worden de trofeeën uitgereikt en vinden de cheques hun weg.