Bob Jeuniaux gaat eindelijk kunnen tennissen

Print
Geprezen om zijn onverzadigbare inzet, berucht om zijn charmante aanpak, zijn eindeloos geduld en zijn zacht karakter is Bob Jeuniaux 29 jaar lang het schoolvoorbeeld geweest van ideale wedstrijdleider. Hij is tevens het boegbeeld van TC Schoten. Vorig weekeinde zette hij een punt achter zijn carrière. Tijdens een intiem dineetje aan het Gemeentepark, waarvoor veel oude bekenden opdaagden, werd hij nog eens extra in de bloemetjes gezet. "Ik was volledig verrast, maar het doet deugd erkenning te krijgen van zoveel mensen", vertelt de geëmotioneerde tornooileider. "Het is niet omwille van mijn operatie vorige week dat ik een stap terug zet. Vorig jaar had ik al aangekondigd te stoppen als wedstrijdleider en als secretaris."
BR>"Ik geef de fakkel met een gerust gemoed door, want ik weet dat mijn opvolgers heel bekwaam zijn en met even grote overtuiging de taken zullen verder zetten. Volgend jaar luidt ik mijn 25ste jaar in als secretaris op TC Schoten. Op de algemene vergadering in maart 2000 zal Wilfried Mertens het roer overnemen." "Ook het organiseren van het jaarlijks tornooi is in goede handen. Onze advocaat Luc Willems wordt wedstrijdleider van het dubbel- en jeugdevenement. Luk Hendrickx neemt het enkelfestijn voor zijn rekening, terwijl onze reuzekracht, Rudy Minnekens, telkens assisteert."
"Al 29 jaar en voor de 50ste maal was ik tornooileider in Schoten. 29 enkels, 17 dubbels, driemaal een jeugd- en één gewestelijk kampioenschap heb ik geleid. Het grote verschil met de jaren '70 en '80 is dat de mensen meer voor hun plezier speelden. Nu wordt alles meer au serieux genomen en wordt er voor elk punt geknokt. Het tennis op zich is belangrijk, maar de après tennis mag zeker niet worden vergeten." Bij de vraag wat de mooiste herinneringen waren in zijn 29-jarige carrière als wedstrijdleider, zetten we Bob duidelijk op de pijnbank. Na lang nadenken bekent hij: "Het feit dat ik hier in Schoten nooit ambras heb gehad met mijn collega's is geweldig en vrij uniek. Maar als je toch iets merkwaardigs wilt noteren, kun je schrijven dat het sinds 1976 is geleden dat we nog eens een tornooi zonder één druppel regen hadden."
Toen werd de secretaris voor onze ogen weggekaapt voor zijn laatste speech - de laatste jaren was hij telkens zijn stem kwijt geraakt en moest Luc Willems deze taak overnemen - als wedstrijdleider. Bob Jeuniaux zal nu eindelijk wat meer vrije tijd hebben om zijn geliefkoosde sport te beoefenen. Het tennis.