Belgisch kampioenschap voor juniores in Jambes

HASSELT - Twee belangrijke afspraken hebben de Limburgse atleten dit pisteseizoen nog op hun programma staan. Eerst strijden de juniores zondag in Jambes om het nationale eremetaal, een week later trekken de kadetten en scholieren naar Oordegem voor hun titelstrijd. Zowel bij de jeugd als bij de juniores staan er heel wat Limburgse atleten met stevige podiumkansen achter hun naam.
BR>
Zo prijkt eerstejaars Mieke Mentens in het kogelstoten met 11m36 als derde beste op de deelnemerslijsten. Gewettigde hoop op eremetaal dus, al mikt de Heusdense, die onder Friso Hagman traint, eerder op het discuswerpen. «Ik heb me de laatste tijd inderdaad meer op het discuswerpen toegespitst en deed vorige zaterdag in Tessenderlo met 34m86 maar 10 cm minder goed dan mijn seizoensbeste. Bovendien begint het discuswerpen zondag al om 10 uur, terwijl ik voor het kogelstoten moet wachten tot in de namiddag.»
Met zus Margot en broer Lode als stichtende voorbeelden ontbreekt het Mieke, die pas over drie weken aan een nieuw schooljaar begint, overigens niet aan motivatie. «Mocht er zondag geen podium inzitten, dan zal ik toch niet al te erg ontgoocheld zijn. Ik wou dit seizoen vooral ervaring opdoen en heb ook volgend jaar nog voor een eventuele juniorestitel.»
Nog in de kampnummers heeft vooral hoogspringster Kim Smeets (AVT) met 1m63 als beste uitzicht op het erepodium.

Loopnummers


Patricia Goossens (SACN) liep de voorbije maanden, na een minder 1998, heel wat degelijke chrono's bij elkaar en zal ongetwijfeld vertrouwen putten uit de 9'42"40 - 15 seconden beter dan haar PR - die ze op de 3.000m in Tessenderlo klokte. «En dat na een hele dag vakantiejob in een slagerij,» glunderde de eerstejaars, die vrijdag nog in het voorprogramma van de Memorial zit en zondag in Jambes voor de 1.500m kiest.
Ook het hordenduo Katelijn Jans en An Nijs legde in Looi de laatste hand aan zijn BK-voorbereiding. Met respectievelijk 14.73 voor Jans en 15.01 voor Nijs knokken beide Genk-atletes voor het podium. Ook AVT-ster Niki Vandenhoudt is, op basis van de chrono's, een klant voor het ereschavotje van de 400m.