Jurgen Verstrepen en Radio Contact zetten samenwerking stop

Het programma "Zwart of Wit" van Jurgen Verstrepen wordt niet langer uitgezonden op Radio Contact. Op televisie wordt het programma voortgezet op LibertyTV. Op radiovlak zijn reeds enige tijd gesprekken aan de gang met meerdere kandidaten.

Belga

"Na maanden onderhandelen zijn beide partijen niet tot een overeenkomst gekomen. Een aantal knelpunten in de samenwerking zorgde voor een onhoudbare situatie met een breuk tot gevolg", zegt Verstrepen maandagavond.

Radio Contact leverde volgens Verstrepen geen structurele en financiële medewerking meer aan het programma sinds september 2003. "De volledige productionele kost voor radio werd gedragen door Zwart of Wit. De transmissiekosten voor het radiosignaal via ISDN tussen de LibertyTV-studio en Radio Contact bleek ook een te zware kost voor Radio Contact", legt Verstrepen uit.

Op inhoudelijk vlak klikte het volgens Verstrepen niet tussen de Zwart of Wit-redactie en de nieuwe programmadirectie van Radio Contact. "Programmadirecteur Bjorn Verhoeven ziet het nut niet meer in van politieke discussies op Radio Contact. Een beslissing die genomen werd onmiddellijk na het toekennen van de nieuwe radiolicenties. Ook de geplande verkiezingsuitzendingen van Zwart of Wit werden van de tafel geveegd bij Radio Contact", zegt Verstrepen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer