Johan De Martelaere domineert Rauwse strandenloop

Print
MOL - Ongeveer 150 deelnemers verschenen aan de start van eerste Rauwse strandenloop, een wedstrijd over tien mijl. Onmiddellijk na het startschot vormde zich een vier man sterke kopgroep: de Vabco-atleten Johan De Martelaere, Marc Verrydt en Rudi Boesmans en de Limburger André De Colfmaker (SACN). Op enige afstand volgde een groter groepje bestaande uit de VMOL-atleten Eddy Van Hoof, Jo Peeters en Johan Dillen, de veteranen Felix Van Broekhoven en Patrick Camps en verder Patrick Reynders en Eddy Van Steenbergen (ARAC).
BR>Vooraan werd stevig doorgegaan. De eerste vijf kilometers werden afgelegd met een snelheid van drie minuten per kilometer. Even na de eerste doortocht - er moesten één kleine en één grote ronde worden afgelegd - moest Marc Verrydt de rol lossen. De Balenaar had de laatste weken erg veel getraind in het vooruitzicht van de marathon van Berlijn.
De achtervolgende groep was ondertussen ook volledig uit elkaar gevallen, wat vooral het werk was van Eddy Van Hoof en Patrick Camps. De tweede ronde slingerde zich doorheen de drie Molse stranden, Zilverstrand, Zilvermeer en Sun Parks. Het was vooral Johan De Martelaere die het tempo hoog hield.
Dicht bij de ingang van het Zilverstrand diende Rudi Boesmans de anderen te laten gaan. De Martelaere en De Colfmaker losten mekaar van geen vin en het leek tot een eindspurt te zullen komen. Johan De Martelaere dacht daar duidelijk anders over.
Op zowat drie kilometer van de finish dreef de Mollenaar nogmaals het tempo op en ditmaal moest De Colfmaker enkele meters prijs geven. In de korste keren bedroeg de kloof meer dan vijftig meter. De Martelaere mocht meteen als eerste winnaar van de Rauwse strandenloop opgetekend worden. Voor de vijfde plaats haalde Eddy Van Hoof het van Patrick Camps, de eerste veteraan.