Seizoen afgelopen voor Marion Jones

Print
RALEIGH - Marion Jones sluit haar seizoen af en komt dus niet terug uit de States om in Europa deel te nemen aan de laatste meetings van het seizoen. De Memorial Van Damme zal het vrijdag dus zonder één van de grootste vedetten moeten stellen. De mededeling kwam van haar manager Charlie Wells.
BR>Jones begon anderhalve week geleden aan het WK met de bedoeling vier gouden medailles te halen: op de 100 en de 200 meter, in het verspringen en met de aflossingsploeg 4 x 400 meter. Als aanloop naar vijf in Sydney (ook de 4x100m)
De Amerikaanse won goud op de 100 meter, moest nadien genoegen nemen met brons in het verspringen en werd daarna tot opgave gedwongen. Ze liep tijdens de halve finale van de 200 meter in Sevilla een rugblessure op. Hoewel ze na verzorging (moeilijk) stappend de medische dienst in het stadion kon verlaten, bleek al snel dat het WK voor haar was afgelopen. De eerste vaststellingen hadden het over spasmen en krampen in de onderrug. Geruchten over een gebarsten ruggenwervel werden nooit bevestigd. Jones keerde maandag naar de Verenigde Staten terug voor grondig medisch onderzoek. "Zij heeft nog steeds rugklachten", liet Wells weten. Over de aard van het letsel zijn - vreemd genoeg - nog altijd geen details bekendgemaakt.
Marion Jones was nog steeds in de running voor de prijzenpot van één miljoen dollar in de Golden League. Voor het WK waren ze nog met vier kanshebbers over. Na het uitvallen van Jones en de uitsluiting van Barmasai (terwille van zijn uitlatingen na de meeting in Zürich) blijven nog slechts Gabriela Szabo (3000m) en Wilson Kipketer (800m) over. De Memorial Van Damme van morgen is de voorlaatste meeting van de Golden League. Dinsdag sluit Berlijn de rij.