US Open - dubbelspel: Courtois en Vanhoudt door, Appelmans niet

Vier Belgen werkten op de US Open hun eerste opdracht af in het dubbelspeltornooi op Flushing Meadows. Twee van de vier, Laurence Courtois en Tom Vanhoudt, doorstonden de vuurproef en plaatsten zich voor de 1/16e finale.
BR>Laurence Courtois, aan de zijde van de Australische Alicia Molik, versloeg makkelijk het duo gevormd door de Hongaarse Katalin Marosi en de Taiwanese Shi-Ting Wang: 6-3 en 6-2. In de volgende ronde nemen Courtois en Molik het op tegen het Tsjechische paar Eva Martincova en Helena Vildova of de combinatie Larisa Neiland/Arantxa Sanchez Vicario (Lit/Spa/6).
Tom Vanhoudt passeerde de eerste ronde met zijn Portugese dubbelspelpartner Nuno Marques tegen de Amerikanen James en Thomas Blake met dubbele 6-4 cijfers. Vanhoudt en Marques treffen in de volgende ronde de winnaars van de partij tussen Justin Gimelstob/Richey Reneberg (VSt/15) en Brandon Coupe/Robbie Koening (VSt/ZAf).
Voor Sabine Appelmans, geassocieerd met haar vertrouwde Nederlandse partner Miriam Oremans, zit het dubbelspel er op na verlies tegen de Japans-Amerikaanse tandem Nana Miyagi/Linda Wild: 6-1, 4-6, 6-2. Ook Els Callens, al uitgeschakeld in het enkelspel, heeft de eerste ronde van het dubbelspel niet overleefd. De Antwerpse verloor aan de zijde van de Amerikaanse Debbie Graham in drie sets van de Zuid-Afrikaanse Amanda Coetzer en de Argentijnse Ines Gorrochategui met 6-2, 5-7, 7-5. Dominique Van Roost, met de Argentijnse Florencia Labat heeft eveneens het dubbelspel op hun programma. Zij debuteren vandaag tegen Annabel Ellwood/Rika Hiraki (Aus/Jap).