TV-menu

Ruby neemt Spice Girls apart

BR>Ruby Wax is straks terug als haar eigenste zelf: een onbehoorlijk nieuwsgierige, oneerbiedige, hondsbrutale, vuilgebekte, maar immer opgewekte en onweerstaanbaar grappige vrouw die zichzelf even weinig au sérieux neemt als haar gasten. Dat zijn de Spice Girls. De opname dateert van voor hun Europese Spiceworld-tournee, toen ze nog voltallig waren, met Ginger en al. Zij hebben zich door Ruby Wax echter apart laten interviewen en als toetje zingt Ruby met hen mee.
Ruby Wax meets The Spice Girls, Canvas, 23.00 uur


Het eerste gebod


De hele zomer hengelde Jan Leyers naar de hoofdzonden van de bekende (en soms interessante) Vlamingen. De EO start vandaag een serie over de Tien Geboden en wat die te betekenen hebben voor de wereld van vandaag. Tien mensen van over de hele wereld komen aan het woord en ze vertellen hoe ze worstelden met een bepaald gebod en door God op het goede spoor zijn gezet. De Britse zanger Adrian Snell geeft in elke aflevering uitleg over het gebod dat aan de orde is. Korte dramastukken wisselen het geheel af.
Tien geboden, Ned. 2, 22.00 uur

Uitgeprocedeerd


Wie zijn de illegalen die alles in het werk stellen om asiel te krijgen? In de nieuwe Nederlandse serie 'Ter Apel', genoemd naar het vertrekcentrum waar uitgeprocedeerden op hun uitwijzing wachten, wordt een poging gedaan om de ware identiteit van deze vreemdelingen te ontdekken. Zij gebruiken allerlei smoezen om de ondervragers om de tuin te leiden. Een onthullend kijkje achter de schermen.
Ter Apel, Ned. 2, 21.35 uur