Comedy Cup van Geert Hoste ruikt naar 'Onvoorziene Omstandigheden'

Print
VILVOORDE - Na het bekijken van de 'Geert Hoste Comedy Cup' weten zelfs God en klein Pierke waar VT4 de mosterd haalde. Op enkele details na is dit een exacte kopie van 'Onvoorziene Omstandigheden', de vijf jaar oude hit van Uytterhoeven & Co op het toenmalige TV 2. Geert Hoste presenteert de boel en Miguel Wiels zorgt voor de pianodeuntjes. Het echte werk komt opnieuw van de Belgische Improvisatie Liga. Vijf jaar na Tom Lenaerts of Ineke Nijssen is er een nieuwe lichting opgestaan, klaar voor een heropvoering van het succesprogramma. Enkel Geert Willems is opnieuw van de partij. Hij lijkt het best geplaatst om een vergelijking te maken.
BR>«Dat is ergens onnodig, het gaat inderdaad om hetzelfde programma. Ook 'Onvoorziene Omstandigheden' was een beetje gepikt van 'Whose Line Is It Anyway', een programma dat liep op het Britse Channel 4. Het enige verschil zijn uiteraard de spelers. Deze keer dachten de jonge gasten wellicht: Speelt den Bompa weer mee? (lacht). Dat Tom of Ineke na 'Onvoorziene Omstandigheden' zijn doorgebroken wringt overigens niet. Ik ben acteur en heb de voorbije jaren zeker niet stilgezeten.»
Geert Hoste wordt vanaf 2 september omringd door negen spelers van de BIL. Onder hen Alain Rinckhout, klaar voor een comeback na de flop van 'Koen & The Gang'. Was hij niet bang om opnieuw op tv te komen? «Zeer zeker, van die flop zijn wij ergens de dupe geworden. Geen slecht woord over Koen Wauters, maar je zag die mislukking aankomen. Binnen de improvisatiewereld werd ik zelfs afgeschoten. Die schrik was dus zeker aanwezig, maar met de 'Comedy Cup' begeven we ons gelukkig op vertrouwd terrein. En niemand van ons heeft het gevoel dat hij of zij wordt weggedrumd door Geert Hoste.»
Andere namen als Ils Verheyen of Tomas Leyers moeten straks veel bekender in de oren klinken. Dat wil niet zeggen dat de nieuwe gezichten het BV-schap ambiëren. «Dit is gewoon een verdere stap in de carrière. Achteraf zal blijken of het een zijstap was of een stapje hogerop», meldt Ils. Geert Willems heeft een betere kijk op de zaak. «Wij zijn geen BV's, maar BVBA's. Bekende Vlamingen met Beperkte Aanhang.»
Geert Hoste Comedy Cup, VT4, 20.30 uur