Bal in Dierenkliniek

Print
BRUSSEL - De makers houden niet van de vergelijking met 'Het leven zoals het is: kinderziekenhuis', maar ze dringt zich wel op. In 'Dierenkliniek' geeft Pascale Bal vanaf vandaag elke donderdag om 20.25 uur spreekuur. «Ik ben geen dierenfreak, wel een dierenliefhebber,» zegt de assisente van de dierenarts.
BR>
»Ken jij een baardagaam?,» vraagt Pascale Bal. «Ik wist dat een paar weken geleden evenmin, maar nu wel; een leguaan dus.» Pascale somt na haar praktijk in dierenziekenhuizen ook vlotjes slangensoorten en varanen op.
«Ik heb geen dieren,» bekent ze, «maar dat bewijst dat ik een dierenvriend ben. Na de breuk met mijn vriend Julien Vrebos (de flink besnorde reportage- en filmmaker) ben ik op een appartement gaan wonen, zonder tuin. Als je de beestjes zo moet opsluiten, kun je er toch beter geen hebben? Ik ben er nooit.»
Pascale noemt zich een dierenvriendin. «Geen dierenfreak. Ik heb het heel erg voor Jack Russells, een kleine hond met het karakter van een grote hond,» zegt ze. «Wacht maar tot ik een huis met een tuin heb.»

Strijd


Pascale volgt in zowat twintig dierenklinieken en veeartsenpraktijken de strijd van artsen en specialisten voor het leven en welzijn van een hoop dieren. «Af en toe is het wel eens slikken, maar ik kan er wel tegen,» zegt Pascale, «Ik sta erop dat ik het zie.» En wat vindt ze van het beroemdste dierenmagazine 'All creatures great and small'? «Ik was verliefd op James Herriot,» giechelt ze.
Dierenkliniek, TV1, 20.25 uur