• Kapellen wil Elsen -

Print
LOMMEL
BR>Tweedeklasser Kapellen heeft bij monde van een manager in Lommel geïnformeerd naar verdediger Roel Elsen, die in de B-kern van SK speelt.
• Tennistornooi -
Vermits er in het weekend geen competitievoetbal op het menu staat, wordt de vriendschappelijke pot tegen FC Utrecht op wat lossere wijze voorbereid. Zo staat er vandaag nog een tennistornooitje op het programma, dat besloten wordt met een barbecue. Waligora (kuitbeen) en Nivaldo (lies) geraken hoogstwaarschijnlijk niet fit tegen morgenavond.
Put ontkent Standard-interesse
Zowel trainer Paul Put als voorzitter Vic Keersmaekers ontkennen met klem dat Standard informeerde naar de Geelse trainer. «Put heeft nog een contract tot het einde van het seizoen en we hebben een mondelinge overeenkomst dat dit wordt verlengd,» zegt voorzitter Keersmaekers. «De trainer bevestigde me dat hij geen contact had met Standard. Ik hoop alleen dat er bij deze rook geen vuur is.» Ook Paul Put wil in rust verder werken: «Geel stelde me voor mijn huidig contract, dat tot het einde van dit seizoen loopt, met vier jaar te verlengen. Ik houd het bij twee jaar met de nodige financiële en sportieve garanties. Voorlopig werd nog niets ondertekend. Wat mij betreft, stoelt de interesse van Standard op een kwakkel.»

Mitrovic praat vandaag met Ceulemans
Dalibor Mitrovic trekt vandaag naar Westerlo voor een eerste persoonlijk gesprek met trainer Jan Ceulemans en manager Herman Wijnants. «Met Club Brugge is er een akkoord zodat over het sportieve plaatje en de persoonlijke financiële eisen van Mitrovic kan worden gepraat. Komen we tot een akkoord dan draagt hij eerdaags ons shirt,» aldus manager Wijnants. In zijn zoektocht naar een nieuwe club onderhandelt Allan Ferreira met Racing Mechelen.

België-Marokko: veiligheid troef
Dinsdag 7 september spelen de Rode Duivels vriendschappelijk tegen Marokko op het veld van Standard Luik (20u45). Er zullen die dag in en rond Sclessin uiterst strenge veiligheidsmaatregelen worden getroffen. Daar zal op de eerste plaats de rijkswacht voor instaan, terwijl de politie vooral in Luik zelf een oogje in het zeil zal houden. De rijkswacht brengt 420 manschappen op de been en 80 voertuigen, voor de politie zijn dat 220 manschappen en 50 voertuigen. Vanaf dinsdag 15.00 uur is alle verkeer verbonden in de omgeving van het stadion. Enkel met een speciale accreditatie zal er nog autoverkeer mogelijk zijn.

Gino Gylain manager van Moeskroen
Gino Gylain houdt het in Kortrijk voor bekeken. De manager ruilt de Kortrijkse club voor Moeskroen waar hij de functie van public relations en manager combineert. Gylain was eerder bij RWDM en basketbalclub Sunair Oostende als manager aan het werk.

Eén speeldag voor Steven Nijs
Sportleven, het officieel weekblad van de KBVB, meldt volgende voorstellen van minnelijke schikking:
- 1 speeldag schorsing: Steven Nijs (mist Anderlecht-STVV), Kurt Vandoorne (mist Harelbeke-Club Brugge), Marc Schaessens (mist Westerlo-Lierse), Olivier Besengez (mist Genk-Moeskroen), Bjorn Smits (mist GBA-Geel), Theo Bloemen (Bocholt)
- 2 speeldagen: Sven Vandenbroeck (KV Mechelen)
- 3 speeldagen: Kristof Coomans (Dilsen)
- 4 speeldagen: Oguz Han Ozcan (Dilsen)
Krijgen verbod toegang tot de neutrale zone van 17 tot en met 30 september: Henk Houwaart (Harelbeke), Luka Peruzovic (Charleroi).