Organisatoren Omloop Het Volk evalueren van uur tot uur

Donderdagochtend ging koersdirecteur Lucien Van Hoorde van de Omloop Het Volk al vroeg op pad om de wegen van de openingsklassieker onder de loep te nemen. Vooral in de bergzone lagen sommige wegen er slecht bij.

Belga

Indien de weersomstandigheden zo blijven aanhouden, zou het scenario van 1986, toen de Omloop Het Volk ook diende afgelast te worden, zich wel eens kunnen herhalen.

"Wij blijven evenwel optimistisch. De strooiploegen zijn volop in de weer om het parcours sneeuw- en ijsvrij te maken. Vooral de Eikenberg en de Molenberg liggen er erbarmelijk bij. Maar voor alles is een oplossing. We kunnen zorgen voor een omleiding en dan doen we die heuvels maar niet. Beter zo dan de hele koers afgelasten. De strooiploegen blijven echter alert en wij evalueren van uur tot uur. Er resten ons nog twee dagen", meldt mede-organisator Lucien Van Hoorde.

In 1986 en 1993 dienden de inrichters van Kuurne-Brussel-Kuurne de spijtige beslissing te nemen dat hun koers door de weersomstandigheden niet kon doorgaan. "Ik hoop dat we gespaard blijven van een derde keer", zegt Marc Vandevyvere van het inrichtende comite. "In Kuurne liggen de wegen er evenwel voortreffelijk bij. Ik verwacht enkel een mogelijk probleem op de Oude Kwaremont maar van daaruit kreeg ik reeds een seintje dat alles redelijk in orde is. Indien de strooidiensten hun werk doen zouden wij in principe geen tegenslagen mogen kennen al staan we natuurlijk machteloos tegen de grillen van de weergoden", besluit Marc Vandevyvere.