Ronde van Lucca: Petacchi wint tweede rit

De Italiaan Alessandro Petacchi (Fassa Bortolo) heeft woensdag de tweede etappe in de Ronde van de Provincie Lucca (cat. 2.3) gewonnen, een rit over 173 kilometer van Massarosa naar Lido di Camaiore. Petacchi won ook al de eerste etappe en blijft uiteraard leider in het algemeen klassement.

Belga

Ook de tweede rit in de Ronde van Lucca (cat. 2.3) eindigde woensdag ondanks drie beklimmingen van de Mont Pitoro op een massaspurt. Net als daags voordien werd die opnieuw gewonnen door Petacchi. Nu ging hij zijn landgenoten Fabrizio Guidi en Mario Cipollini vooraf. Philippe Gilbert (fdjeux.com) was negende en eerste Belg.

Na een nerveus begin werd de rit gekenmerkt door de ontsnapping van de Italiaan Andrea Tafi met zijn landgenoot Giuliano Sulpizi. De twee ontsnapten rond kilometer 50 en namen een maximum voorsprong van 8:15. Bij de tweede beklimming van de Mont Pitoro moest Sulpizi de rol lossen. Tafi bleef nog voorop tot 30 kilometer van de finish, waarna Fassa Bortolo de zaak onder controle nam en Patacchi naar een tweede ritwinst loodste.